Over ons

 

Rumbiando is een jonge dansschool die zich richt op het plezier maken met dansen, zoals onze naam ook eigenlijk al een beetje verklapt. Rumbiando betekent namelijk vrij vertaald dansen, plezier maken en bewegen. Het plezier maken met dansen vertaalt zich in het geven van verschillende danscursussen, privé lessen, workshops en dansshows. De danscursussen en workshops die we onder andere geven zijn merengue, salsa, zouk, bachata en “rumbiando para ella”. Deze danssoorten zul je dan ook terug zien in onze dansshow.

Maar we bieden nog meer, we denken graag met je mee bij het organiseren van zowel privé als zakelijke feesten en evenementen. Denk bijvoorbeeld aan een bedrijfsfeest helemaal in het thema Cariben met de juiste aankleding (door onze styliste), muziek, workshops en show. Of wat denk je van een strand kinderfeestje, uiteraard ook met de juiste aankleding muziek en workshop. Natuurlijk denken we ook graag mee met uw huwelijksfeest, wat dacht u bijvoorbeeld van een spetterde openingsdans. Om de dans onder de knie te krijgen kunt u de danscursussen volgen, maar privé les is natuurlijk ook een mogelijkheid.

Rumbiando bestaat uit een jong, gezellig en enthousiaste team. Allemaal mensen die graag hun danservaring maar voor al hun passie voor dansen met u willen delen.

Yannick

Er gaat geen dag voorbij zonder dat ik dans, en dit is eigenlijk al zo sinds ik me kan herinneren. Ik hou van dansen in het algemeen, maar ben de laatste jaren toch echt verliefd geworden op de Latijns Amerikaanse danssoorten als de salsa, merengue, bachata en zouk. Welke ik het liefste dans kan ik niet echt zeggen, hangt een beetje af van mijn stemming. Als ik in een romantische stemming ben is het denk ik toch wel een heerlijk rustige salsa en in een super lollige bui en hele vlotte bachata. Als er iets is wat ik net zo leuk vind als dansen zelf, is het wel andere mensen het dansen aanleren en samen veel plezier maken. Wat is er nu leuker dan van je grootste hobby je beroep maken. Sherrelle Nulkes

Sherilyn

Of het nou hip-hip, merengue, modern ballet of salsa is, ik ben er vaak mee bezig. Dansen speelt een belangrijke rol in mijn dagelijks leven. Bij ons thuis word er van kleins af aan bijna elke dag gedanst. Als ik bijvoorbeeld nieuwe kleren pas in een winkel moeten hier toch een paar danspasjes aan te pas komen, kleren moeten toch lekker zitten als je dans. Naast het dansen thuis, voor de spiegel in de paskamer, en in “legalize this” een wedstrijdgroep in hip-hop heb ik van dansen ook mijn bijbaantje kunnen maken. Dansen, je kunt er veel over zeggen maar kort samen gevat het is gewoon leuk, het is verslavend.
Sherilyn Nulkes

Yannick

Als heb hobby heb ik heel lang aan kickboxen gedaan, tot dat Yannick (vriend en onder tussen ook mijn collega) mij een keer mee nam naar een openles salsa. Hij was al helemaal verslaaft, en je voelt hem al aankomen, ik sinds die openles ook. Ik ben van Chileense en Argentijnse afkomst en ze zeggen vaak dat wij uit Zuid-Amerika het dansen in ons bloed hebben, ik denk niet dat dit waar is. Het verschil van Zuid-Amerika en Nederland is dat je in de Zuid-Amerika groot word gebracht met veel muziek en je leert dansen nog voor dat je kunt lopen. Ze zeggen niet voor niets jong geleerd is oud gedaan. Maar mijn ervaringen bij Rumbiando hebben mij geleerd dat je nooit te oud bent om te leren.
Sebastiaan Merino

Yannick

Een aantal jaren geleden zou nooit het idee in mijn hoofd hebben rondgespookt om een dansles te volgen en al helemaal niet om dansles te geven. Dit gegeven werd verbroken nadat ik op sleeptouw werd genomen om een openles te gaan volgen bij een salsa dansschool. Mijn eerste gedachte was: “Ik ga erheen, doe mee met de openles en besluit om toch geen cursus te volgen”. Maar het liep toch allemaal iets anders. Na de openles heb ik binnen een kwartier besloten een inschrijfformulier te pakken en me in te schrijven voor een salsa cursus. Als ik zo terug kijk ben ik blij dat ik deze keuze heb gemaakt. Dansen is nu geen hobby meer, maar een passie.
Yannick Colastica